fbpx

על הקשבה וחלוציות – פרשה בקטנה לפרשת לך-לך

על הקשבה וחלוציות – פרשה בקטנה לפרשת לך-לך

"נראה כי זה עצמו השבח שאברהם שמע זה המאמר לך-לך שנאמר מהשי"ת לכל האנשים תמיד ואברהם אבינו שמע וקיבל וממילא נקרא רק הדיבור אליו". במילים האלו של 'השפת אמת' נגלה לעינינו האתגר הכי גדול לכל מי שמבקש או מבקשת לייצר שינוי משמעותי במציאות – היכולת להקשיב.

מה שהבדיל את אברהם אבינו משאר האנשים באותה תקופה הייתה המוכנות שלו להקשיב, הרצון שלו להטות אוזן למציאות ולהיות מוכן לעזוב את המציאות הנוחה בביתו כדי לשנות את המציאות ולייצר בה שינוי, במקרה שלו את אחד השינויים המשמעותיים ביותר שידעה האנושות.

כל מדינה נושאת עיניה אל אותם נשים ואנשים שקשובים למציאות, אל אותם ארגונים ועמותות שמבקשים לצעוד קדימה לפני המחנה ולתת מענה לכאבים ולאתגרים איתם מתמודדת המדינה. החברה האזרחית והמגזר השלישי הם אוזן נוספת לאותו קול תמידי שמבקש לעורר אותנו לתשומת לב, מבקש לעורר אותנו לקום וללכת, לצעוד קדימה אל עבר מציאות טובה יותר.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אולי יעניין אותך גם

מצביעים על ילד

לספר ולא רק לזכור

מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? שבכל הלילות אנו מזכירים את יציאת מצרים ואילו הלילה הזה, אנו מספרים ביציאת מצרים. קיימת מחלוקת סביב השאלה האם

להמשך קריאה >>

שיחות לימי הזיכרון

" כי מידי דברי בו זכור אזכרנו עוד " ימי הזיכרון קרבים איך מחברים את התלמידים לפנים, שמות, וסיפורים? מה נבקש לקחת מהסיפורים לבניית החברה

להמשך קריאה >>
דילוג לתוכן